Карамазов публикува последната снимка на Йосиф Шамли

14:32 - 29 Октомври 2019
56242
Карамазов публикува последната снимка на Йосиф Шамли

Актьорът Владимир Карамазов, чието хоби е фотографията, се прости с колегата си от Народния театър Йосиф Шамли като публикува последната му снимка, на която го заснел преди дни.

"Това е последната снимка, която му направих пред театъра преди дни. Изглежда щастлив. Дори не му я пратих. Нямам думи за света, в който живеем. Наистина. Надявам се там да си щастлив и спокоен, Йосе, и да изглеждаш като на тази снимка. Утре в 11 часа е поклонението в Народния", написа Карамазов в страницата си във фейсбук.

Емоционално послание написа и Биляна Петринска, която си партнираше с Шамли в редица представления: "Йосиф...ЙОСКО....Не! Не вярвам, приятелю! Деликатен, благороден, отзивчив и талантлив колега. Някак затворен и тих... Сбогом, Йосе... Поклон и аплодисменти!!! Можем да говорим много за чувствителността на артиста и ужасната ни "среда" и "Общество"... но винаги говорим късно. Сега, Мълчание! Бог да е с близките му и да пази дечицата му..."


Йосиф Шамли в постановката на Деян Пройковски "Братя Карамазови" в Народния театър "Иван Вазов"


"Йоско беше един от редките, изключителни артисти, с които съм се срещал в своята работа. Той беше от добрите ангели на Народния театър. Йосиф беше изключителен човек и изключителен артист - ерудит, интелектуалец, от онези, с които ти е приятно да общуваш в работата си и в живота", сподели специално заLupa.bg македонският режисьор Деян Пройковски, който постави в Народния театър мащабния спектакъл "Братя Карамазови". Представлението се играе при голям успех на голямата сцена. Сега временно ще падне от афиша, докато Деян Пройковски, който в момента поставя спектакъла "Анна Каренина" в театъра в Нови Сад, реши кой да замести Шамли.

"С Йоско имахме много хубави разговори за изкуството. Той беше истински театрален човек, мъдър и талантлив. Тъжно ми е, че вече го няма. Бог да го прости!", сподели още Деян Пройковски часове преди премиерата си в Сърбия. Режисьорът добави, че Йосиф Шамли е имал много приятели колеги в Македония и в Сърбия, които тъжат за него.