Карбовски брани копейките: Истинските фашисти са в бирарията

Общество
12:42 - 13 Юни 2023
10474
Карбовски брани копейките: Истинските фашисти са в бирарията

Бившият журналист и настоящ виден четирихилядник Марин Карбовски мощно застана с корпулентната си гръд в защита на бабаитите от "Възраждане", които вилняха в столицата през уикенда. Според него не те, а собствениците на бирарията "Cosmic Craft Beer", която отказа да обслужва копейки, са истински фашисти.

Ето размислките му с необходими за запазване на умствена хигиена съкращения:

Най-скъпата бирария в историята на човечеството е една бирария в Мюнхен. Там за първи път се събират едни хора, за да обсъждат дали други хора могат да влизат в бирарията им. Всичкото това обсъждане преминава в силно пеене и увереност, че нататък всичко ще е наред.

По-късно, заради идеята, че едни хора нямат право да влизат в тая бирария и са “вредни” за държавата се разгаря война по цялата планета. Война, в която умират около сто милиона човека, предимно руснаци, но и евреи, и поляци, и сърби. Има статистика.

Бирарията явно литературно е свързана с фашизма, расизма и дискриминацията. Не знаем защо.

Но около тая история у нас има един нерешен въпрос. Страшен въпрос. И той е - КОИ СА ФАШИСТИТЕ?

Не мислете, че отговорът е ясен. Погледнете стената на днешната забраняваща достъпа бирария. Там на шега или сериозно и днес не се сервираше на едни хора, по някакъв признак по-лоши, от собтвениците на бирарията.

Вижте стената на бирарията във ФБ - те получват подкрепа, защото според публиката на бирарията, определени хора с определени убеждения не трябва да пият бира. Те може и да не са фашисти, но бира няма да пият поради някаква принадлежност, която ние субективно провъзгласяваме за фашистка.

Затова КОИ СА ФАШИСТИТЕ е ужасно важен въпрос и той няма много отговори.

Фашисти, расисти и дискриминатори са тези, които забраняват, ерго - не сервират.

Апартейд заради партийна принадлежност. 
Понеже днес сагата продължава и бирарията говори за Кристалната нощ, нека сме ясни - не е това казусът.

Казусът е прост - в САЩ е имало дълго време места, в които не се сервира на цветни. Colored, така са наричани официално негрите.

Няма причина да търсите друг казус - едните искат да пият бира там, другите не им сервират. Това е дискриминация. И морално, и законово случаят е такъв.

КОИ СА ФАШИСТИТЕ  вече в въпрос с ясен отговор.
Бирарията са фашисти, защото не сервират на някой, който не им е симпатичен. Смятат, че имат това право. Което е фашистко право. Либералното право е отделните агитки да пият бира заедно. Дори да ходят на мач заедно. С децата си.

Всички, които подкрепят и търпят този надпис са неубедителни (засега) протофашисти. Вие започвате първи да градите неравноправни и фашистки, ограничителни отношения и това ще ви се върне - я от руснаци, я от амерканци, я от други colored.
Поне досега това е съдбата на всяка бирария, решила да налага свои протофашистки правила.

Пиша това, за да се помни откъде започна всичко. Една бирария забрани едни клиенти. 
Как пък никога не започва от оръжеен магазин, не знам защо.