Карлово се прощава с бащата на Христо Мутафчиев

Стефан бе един от двигателите на културния живот във възрожденския град

Култура
12:23 - 14 Април 2019
2725
Карлово се прощава с бащата на Христо Мутафчиев

Карлово се прощава утре със Стефан Мутафчиев, един от двигателите на културния живот в града и Подбалкана, дългогодишен секретар на читалище „Васил Левски”, предаде в. "Марица". Както първо Lupa.bg съобщи тъжната вест бащата на актьора Христо Мутафчиев почина на 28 март - два месеца след внезапната смърт на съпругата си Драга и само седмица преди синът му да навърши 50 години.

Погребението на Стефан Мутафчиев ще бъде утре, 15-ти, понеделник, от 16:00 часа в гробищния парк в Карлово. Читалищният работник бе известен с невероятното си чувство с хумор и със страстта си към музиката. Той обичаше да свири на китара и да пее.

Ето какво написаха за незабравимия Стефан Мутафчиев неговите приятели и колеги:
„Има такива хора - интересни и стойностни, преминаващи по пътя си с достойнство и усмивка, умеещи да оценят силата и красотата на живота. Стефан бе един от тях!

Скъпи приятелю, ти бе от хората, които правят света по-цветен и интересен, по-смислен и богат. От хората, които понякога, макар и рядко, съдбата изпраща на точното място в точното време. Изпраща ги, защото има нужда от тяхната енергия и сила, от техните емоции и мечти, от тяхната упоритост и воля. Чрез всичко това през годините ти стана част от духа на това място, част от живота на този град, част от историята на всеки от нас. За всички нас ти никога няма да бъдеш просто Стефан - ти си оставаш единственият, нашият Стефан Мутафчиев!

Благодарим ти за спомените! Почивай в мир, приятелю!

С много тъга и обич - твоите колеги от Народно читалище "Васил Левски - 1861 г." и Общинска библиотека "Д-р Иван Богоров" – Карлово”.

„Стефан Мутафчиев беше и си остава невероятен и запомнящ се човек- сърдечен и истински. Той беше от онзи изчезващ вид на достойните, свободните и открити представители на хвърчащите хора, които правят този свят пъстър и красив!”, обобщи учителката по литература Христина Томанова, цитирана от "Марица".