Каролев: Не съм бил под карантина след завръщането ми от Лондон

Общество
20:52 - 30 Март 2020
3371
Каролев: Не съм бил под карантина след завръщането ми от Лондон

Икономистът Владимир Каролев коментира на стената си във фейсбук скорошния си арест в Благоевград във връзка с нарушаването на ограниченията за пътуване, наложени заради епидемиата от коронавируса.

"Кaктo знaeтe фeйcбук cтeнaтa ми e нaпълнo oтвoрeнa и вceки мoжe дa пишe нa нeя и дa ми пишe нa лични. И някoи хoрa (дa, нe мнoгo) прoдължaвaт дa мe oбвинявaт, чe cъм бил нaрушил кaрaнтинa", пише той.

По-рано Владимир Каролев обясни за обвиненията срещу него. Той бе задържан за 24 часа по закона за МВР за нарушаване на карантината, съобщиха източници от благоевградската полиция преди дни. Бившият политик на 11 март пуска във фейсбук постове от Лондон, а в следващите дни от София и Разлог, от които се вижда, че не е пазил задължителната карантина. Вчера даже описва как е ходил в планината край Разлог. Има и постове, от които се разбира, че е в офиса си в София.

"Такива са и заглавията в повечето медийни отразявания на ареста ми за около 22 часа на 24 март. Поради което заявявам следното и моля медиите, които са написали, че съм нарушител на карантина, да отразят моето заявление.

Не съм бил поставен под карантина след завръщането ми от 24 часово пътуване до Лондон на 10/11 март 2020, където бях поканен на важна среща в офиса на Европейската Банка за Възстановяване и Развитие във връзка с инвестиция на ЕБВР в българска компания с близо 2000 служители. На 11 март нямаше закон за извънредно положение, нито Великобритания е била в списък на държави, за които се изисква поставяне под карантина при завръщане в България. Поради факта, че не съм нарушил карантина, нямам и обвинение от СРП за нарушение на карантина. Ако някой от вас не вярва на моите думи и иска да разбере дали лъжа или не, моля да се обърне към СРП. I rest my case ?
Хубава седмица, тези от вас, които са здрави и имат работа, вършете си работата при стриктно спазване на правилата за дистанциране и дезинфектиране. И особено внимателни да бъдат хората с хронични болести, защото малко неща са доказани за този вирус, но едно е напълно ясно - около 99% от починалите по света, които са имали COVID-19 са имали една или повече хронични болести."