Каспер Шмайхел се гаври с англичаните: Някога изобщо идвала ли е вкъщи?

По-важно е как ще играе Дания, а не как да спрем Англия, категоричен е вратарят на Червения динамит

Спорт
09:30 - 07 Юли 2021
3402
Каспер Шмайхел се гаври с англичаните: Някога изобщо идвала ли е вкъщи?

Вратарят на Дания Каспер Шмайхел говори на пресконференция преди полуфиналния мач срещу Англия на UEFA EURO 2020. Любопитен щрих от брифинга на стража бе коментарът му по темата за популярния рефрен от феновете на „трите лъва” – It’s coming Home (Идва си вкъщи).

Англичаните по този начин мотивират родните си футболисти да докарат континентален или световен трофей на Острова за първи път от 1966-а година.

На въпрос от журналист как мисли да спре купата да дойде вкъщи, Шмайхел отговори: „Всъщност, тя някога била ли е вкъщи?”

Отговорът на вратаря дойде с ехидна усмивка, след като неговата страна с баща му на вратата - Петер, триумфира на UEFA EURO 1992.

Англия никога не е печелил Европейско първенство в историята си, след което журналистът упомена, че рефренът става въпрос за какъвто и да било трофей.

Шмайхел попита още англичаните: "Печелили ли сте въобще тази титла. 66-та година? Тогава не беше ли световно първенство? Ако трябва да съм честен, не съм се замислял какво ще означава да спрем Англия. Повече ме интересува как ще играе Дания. Почти не съм обръщал внимание на английския отбор.

По-важно е как ще зарадваме нашите почитатели у дома. Радостта, която ще донесем на 5 милиона души, ако победим, особено като се има предвид с какви отбори се борим. Затова нямам особени чувства към Англия”, заяви Шмайхел.

“Когато имаш отбор с толкова много звезди, очакванията е нормално да са много високи. Не мога да си представя как се чувстват играчите под тежестта на всички тези очаквания. Но знам, че те ни уважават, защото знаят, че ще се борим до самия край”, допълни стражът на Лестър.