Катар е класически аутсайдер, камерунските лъвове се готвят за скок

Австралия и Гана са готови да вгорчат живота на фаворитите за титлата

Спорт
21:03 - 18 Ноември 2022
2795
Катар е класически аутсайдер, камерунските лъвове се готвят за скок

Има отбори, които никой не слага в сметките, но те със сигурност могат да бъдат фактори в своите групи, след като се получили правото да участват на надпреварата в Катар. Домакинът на състезанието винаги е фаворизиран, но азиатците ще имат ли и футболни аргументи?

Коста Рика остави добри впечатления на Световното първенство в Русия през 2018-а година, но този път реалностите са различни. А колко силно могат да скачат кенгурата от Австралия, ще видим.

Lupa.bg завършва представянето на шансовете на отборите, получили правото да защитават честта на своята родина на първия зимен Мондиал.

АУТСАЙДЕРИ

Катар
Отборът на Катар участва за първи път в Световната купа. Разбира се, като страна-домакин те почти нямат друг начин да се класират за надпреварата. Те са класически аутсайдери, които искат да контраатакуват и се надяват на благосклонността на съдиите. Обърнете внимание на Акрам Афиф, технично крило, което се е пробвало без успех в Ла Лига.

Саудитска Арабия
Отборът, който нашият национален отбор изигра в мача за откриването на Световната купа през 2018 г. Саудитците отново се класираха и стигнаха до голям турнир, но както и преди повече от четири години, едва ли някой ще реши да заложи на тях.

Отборът на Ерве Ренар е дисциплиниран и организиран, но за амбиция на това ниво настоящият състав е просто слаб.

Тунис
Това е отбор, който няма да направи много добро за защитата си, водена от Монтасар Талби - който феновете на руската Премиер лига може да си спомнят от времето му в Рубин.

Има някои интересни атакуващи играчи (Шири от Кьолн или Хазри от Монпелие), но този отбор ще се съсредоточи главно върху "паркирането" на голям автобус в наказателното си поле.

Австралия
Когато Австралия си осигури класиране за Световната купа при дузпите срещу Перу, емоцията беше сравнима с тази, когато капитанът на отбора вдигна над главата си трофея "Жул Риме". Така че за Австралия самото достигане до Катар е празник.

Всички други възможни успехи (например победа над Тунис) биха били приятни бонуси. Единствената причина, поради която те са интересни, е тяхната мистериозност.

Коста Рика
Този национален отбор започна ужасно пътя си, като в първите седем мача спечели само една победа. Но те успяха да поправят ситуацията и в крайна сметка стигнаха до финалния етап.

Особено интересно ще бъде да се наблюдава Кейлор Навас, който безцеремонно бе избутан зад Донарума в ПСЖ. Въпреки това Кейлор и съотборниците му ще трябва да работят здраво, за да спечелят поне една точка в групата с Испания, Германия и Япония.

Камерун
В Камерун от дълго време не е имало играчи от нивото на Самуел Ето'о и затова отборът не може да претендира за сериозен успех. В групата Камерун ще се изправи срещу Бразилия, Швейцария и Сърбия, но дори и отбори без големи индивидуалности понякога могат да поднесат изненада.

Гана
На Световната купа през 2010 г. Гана достигна до четвъртфиналите, където се изправи в исторически двубой с Уругвай. Ръката на Суарес, пропуснатата дузпа на Гиан в последните минути - със сигурност помните всичко. Сега ганайците имат нови герои.

Томас Партей от Арсенал замени Съли Мунтари, а Иняки Уилямс от Атлетик Билбао замени Гиан. Дали това ще е достатъчно, за да излезем от групата с Уругвай и Португалия, е голям въпрос. Но тези момчета са способни да вдигнат шум.