Катастрофа с три камиона задръсти Бургас - София

Общество
16:51 - 27 Септември 2020
2111
Катастрофа с три камиона задръсти Бургас - София

Верижна катастрофа е станала между 3 тежкотоварни возила на пътя Бургас - кв. "Ветрен", но няма пострадали при инцидента, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Причината е несъобразена скорост от страна на третия автомобил.

Колона от автомобили се е образувала на изхода на Бургас в посока София заради сблъсъка малко след подлеза до големия търговски обект в посока кв. „Ветрен".

Две успоредни колони от стотици автомобили изнервя шофьорите, които излизат от Бургас посока София. Най-нетърпеливите преминават по черния път до нивите в съседство.

Десетина километра след началото на задръстването, което започва преди магазин "Джъмбо", автомобилите принудително минават в едно платно, тъй като започва колона от спрели камиони и автобуси. Броят им е около 50. Един от катастрофирали камиони е запречил почти 2/3 от пътя. През малкото разстояние трудно се промушват по-големите автомобили, а камионите са принудени да изчакат окончателното разчистване.

Десетки униформени опитват да помогнат на шофьора, чийто камион видимо ме може да се движи заради смляна предна част.

Неясно защо километър преди инцидента двама техни колеги буквално за 2-3 метра събират автомобилите в една лента.

Хубавото време напълно отново през уикенда морските курорти на юг и това допълнително усложни транспортната ситуация ма излизане от Бургас.