Като на "Герена": Ултраси на Олимпия Любляна изритаха треньора

Разликата с Ивайло Петев е, че Риера не беше съблечен

Новини
13:13 - 05 Юли 2022
2112
Като на "Герена": Ултраси на Олимпия Любляна изритаха треньора

Бившият испански национал Алберт Риера беше назначен начело на Олимпия Любляна. 40-годишният специалист, който за последно бе помощник в Галатасарай, обаче се сблъска с фенското недоволство още при представянето си.

Ултраси на клуба навлязоха в залата за пресконференции и изгониха Риера. Случилото се несъмнено напомня на събитията от 2013-а година на стадион „Георги Аспарухов“. Тогава Ивайло Петев беше съблечен и изгонен от недоволни сини привърженици.

Разликата с Риера е, че испанецът не беше съблечен. Желанието на феновете на Олимпия Любляна е Роберт Просинечки да остане начело на тима. Само преди няколко дни той беше освободен от ръководството на словенците, защото „пие всеки ден, играе карти и води тренировките в нетрезво състояние“.

Припомняме, че в исторически план Олимпия Любляна и Левски са свързани заради мачовете помежду им в евротурнирите в края на миналия век. През 1994 многократният шампион на Словения, по това време известен повече като НК Олимпия, отстранява Левски след две победи с 3:2 у дома и 2:1 на „Герена“ (единственият гол вкарва сегашният треньор на Левски Станимир Стоилов).

Две години по-късно, през 1996 кошмарът се повтаря. Тогава след 1:1 общ резултат в двата мача, се стига до дузпи, при които словенците триумфират.

Именно тези мачове между Левски и Олимпия Любляна обогатяват фенския фоклор в съперничеството Левски – ЦСКА.