Киев: Офанзивата в Русия ще спре, ако Москва приеме справедлив мир

Новини
16:03 - 13 Август 2024
1396
Киев: Офанзивата в Русия ще спре, ако Москва приеме справедлив мир

Украинската офанзива в Русия е „легитимна“ и ще спре, ако Москва приеме „справедлив мир“ и сложи край на инвазията си в Украйна, обяви днес украинското дипломатическо ведомство.

„Колкото по-скоро Русия се съгласи да възстанови справедливия мир, толкова по-скоро ще спрат нахлуванията на украинските отбранителни сили на руска територия“, заяви говорителят на украинската дипломация Георгий Тихий, описвайки тези операции като „абсолютно легитимни“.

Украйна ограничи придвижването на цивилни граждани в 20-километрова зона в североизточната погранична Сумска област, съобщи днес генералният щаб на украинските въоръжени сили които междувременно навлизат все по-навътре в руска територия в рамките на продължаващата вече седмица изненадваща офанзива.

Мярката, която се прилага за части от Сумска област, граничеща с руската Курска област, където настъпват украински части, се налага поради увеличаване на интензивността на военните действия и активизирането на руски диверсионни и разузнавателни групи в района, съобщи генералният щаб в Киев.