Киев три пъти под въздушна тревога тази нощ

Украйна
10:05 - 31 Август 2024
743
Киев три пъти под въздушна тревога тази нощ

Всички руски дронове, които са били насочени към столицата на Украйна Киев тази нощ, са били прехванати или свалени. Това докладва в социалните мрежи ръководителят на Киевската областна военна администрация Сергей Попков.

Тази нощ три пъти над столицата бе обявяване въздушна тревога. За седмицата атаката към Киев е четвърта поред.

Попко не уточнява броя на дроновете. Заявява, че всички те са били ударни, тип "Шахед". По предварителни данни в град в резултат на атаката няма разрушения и пострадали.

До този момент няма съобщение от страна на руските военни за атаката им към Киев.

Тази сутрин Харковската областна администрация уточни информацията след удара от вчера по града. От удара сериозно пострада многоетажен жилищен блок, шест души са загинали пряко от атака, сред тях и 14-годишно момиче. 92 души са ранените с травми в различна степен на тежест, от тях 21 са деца.

През последното денонощие са регистрирани 183 бойни сблъсъка, докладва и тази сутрин Генералния щаб на Украинската армия. Най-горещата ситуация остава в Покровско направление, но руската армия е била активна и в Купянското и Лиманското направление.

По информация вчера врагът е нанесъл три удара с пет ракетни и 75 въздушни удара по позициите на украинските части и населени места, като е пуснал 98 КАБ-а. Освен това над 4000 обстрела, 140 от тях са от реактивни системи за залпов огън.

Въздушни удари са нанесени в районите на населените места Суми, Глухов, Сосновка, Шалихине от Сумска област; Харков, Чугуев, Гоптовка, Семениевка, Сенкове, Глушкивка от Харковска област; Време Яр, Дмитровка, Дружба, Михайловка, Селидове, Олександропил, Водяне, Егоривка, Сладка Донецка област; Мала Токмачка, Новоданиловка в Запорожкия регион.