Кирил Добрев наглее : Щом Бойко прави чистка , значи резултатът ни е добър

Корнелия Нинова внесла нов стил в политиката с оставката си

Новини
14:36 - 02 Юни 2019
4094
Кирил Добрев наглее: Щом Бойко прави чистка, значи резултатът ни е добър

Организационният секретар на БСП и член на Изпълнителното бюро Кирил Добрев се затрудни доста да признае изборния провал на своите пред бТВ. Той все пак отчете известни грешки в кампанията и дори ги изброи - "безкрайните скандали, в които непрекъснато участвахме – и вътрешнопартийни, и външни".

По думите му в БСП моментът с реденето на листата е бил спорен, защото с името на бившия премиер и лидер на партията Сергей Станишев "вървят поне 10 загуби и срещу ГЕРБ дори". Според Добрев обаче от цялата история с листата печеливш е именно Станишев, защото той си е изкарал преференциите във вътрешнопартийния вот.

За оставката на лидерката на БСП Корнелия Нинова Добрев посочи, че след всички загуби на БСП назад във времето няма нито една оставка. А сега Нинова внасяла нов стил в политиката.

По думите му ако изборите бяха местни, БСП щеше да има балотаж в 200 общини.„Ако резултатът ни беше лош, Бойко Борисов нямаше да прави чистка в ГЕРБ”, посочи още Добрев.

Членът на Изпълнителното бюро на БСП не отрече, и той носи отговорност за изборния резултат на левицата, заради който и Нинова, и шефът на щаба Георги Свиленски обявиха оставки. Първата ще бъде "верифицирана" от конгрес на 16 юни. Същата сбирка ще решава и как ще се проведе избор на нов председател на БСП. Тезата на "Позитано" 20 е, че трявбва да има пряк вот от всички членове на партията, както предвижда новият устав. Обратната теза е, че конгресът трябва да посочи кой да довърши мандата на Нинова до 2020 г.

Самата тя вече заяви, че ще поиска отново доверието на социалистите за поста, който заема в момента.