Кирил Домусчиев : Некомпетентни хора искат окончателно да убият футбола в България

Една шепа хора взимат съдбоносни решения, гневи се собственикът на "Лудогорец"

Футбол
16:01 - 06 Октомври 2019
3674
Кирил Домусчиев: Некомпетентни хора искат окончателно да убият футбола в България

Собственикът на „Лудогорец”- Кирил Домусчиев, даде интервю за Gong.bg, в което коментира решението на БФС да забрани на вратари с паспорти извън ЕС да играят в родното първенство. Домусчиев се присъедини към мнението на голяма част от футболните специалисти, като заяви, че некомпетентни хора искат окончателно да убият футбола в България. 

Преди няколко дни от футболната централа обявиха, че се е стигнало до тази меко казано странна санкция по предложение на Българската треньорска школа по футбол. Малко след това се разрази скандал. Членът на академията Михаил Мадански заяви, че наставниците нямат нищо общо с това решение. Така на практика излиза, че една шепа хора взимат съдбоносни решения за българския футбол, които съвсем логично бяха обявени от футболната общественост като „пълно безумие”.

Председателят на Българската треньорска школа по футбол и технически директор на Българския футболен съюз - проф. Лъчезар Димитров, обяви и още една шокираща новина. Подготвяло се ограничителните мерки да бъдат приети и за полеви играчи от държави извън Европейския съюз.