Кирил Маричков празнува 75-ия си юбилей с концерт в НДК

Супергрупата „Фондацията” ще уважи фронтмена си

Култура
17:01 - 01 Март 2019
566
Кирил Маричков празнува 75-ия си юбилей с концерт в НДК

На 30 октомври почитателите на българския рок ще си подарят един истински незабравим концерт, с който Национален дворец на културата и „Фондацията“ ще отбележат 75-годишнината на легендата на българския рок – Кирил Маричков. Датата не е избрана случайно, тя е и рождена за фронтмена на групата.

Концертът е знак на огромна почит към таланта на големия български рок-музикант, формирал вкусовете и ценностите на няколко поколения българи. Кирил Маричков е знакова фигура, основополагаща рок културата у нас, зародила се през 60-те години на миналия век.

Звездата му изгрява с появата на група „Щурците“ през 1967 г., за да извърви целия път до настоящето с изграждането на собствено звучене, основано на авторски композиции, отличаващи се със стилово разнообразие.

Безспорните рок хитове създадени от Маричков – „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „Две следи“, „Хамлет“ и много други са еталони в съвременната българска рок музика и вдъхновение за младите поколения български музиканти.

От създаването си през 2013 г. супергрупата „Фондацията” направи две турнете в Северна Америка и Европа, концертира в Близкия Изток (Израел, Кувейт, Катар и Дубай), в Австралия и Нова Зеландия, в Япония и направи околосветско турне. Супергрупата изпълнява любими песни на няколко поколения българи, като легендарните музиканти редуват големите хитове на бандите, от които са започнала знаменитите им кариери.