Кирил Петков: ДБ още мълчи, но искат експертен кабинет

Емоционално нощно заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" е имало късно в неделя

Новини
11:04 - 22 Май 2023
4583
Кирил Петков: ДБ още мълчи, но искат експертен кабинет

Емоционално нощно заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната" е имало късно в неделя. То е трябвало да одобри постигнатите договорки с ГЕРБ-СДС за общо правителство, в което на всеки шест месеца се сменя министър-председателя - Николай Денков от "Промяната" и Мария Габриел от ГЕРБ.

По време на нощното заседание съветът на "Промяната" е трябвало да одобри и дали министрите в кабинета да са политици или експерти, каквато засега е договорката с ГЕРБ. На експертен кабинет държат и лидерите на "Демократична България" - коалиционният партньор на ПП.

Съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков обаче е наложил решението за политически кабинет, разказаха участници в нощното заседание. Първоначално неговото искане е било отхвърлено с мотиви, че договорките с ДБ така или иначе са за експертен профил на министрите. Последвало обаче емоционално убеждаване, в което Петков на няколко пъти повторил на своите: "Така спасяваме България". Подчертал и че е наясно, че съюз с ГЕРБ-СДС под каквато и да било форма е краят на "Продължаваме промяната", но решението трябва да бъде взето заради бъдещето на България.

Снимка: Агнес Методиева