Кирил Петков: Единственият въпрос е защо Гешев не разследва Горанов

Политика
19:01 - 10 Февруари 2023
3376
Кирил Петков: Единственият въпрос е защо Гешев не разследва Горанов

Бившият финансов министър от два кабинета на Борисов Владислав Горанов се нареди в „престижния“ списък на санкционираните по закона Магнитски, заедно с бившия министър на енергетиката Румен Овчаров, члена на Съвета на директорите на АЕЦ Козлодуй Александър Христов Николов, бившия изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй Иван Генов и лидера на партия „Възраждане на отечеството“. Част от тях вече са обект на разследвания и съдебни дела.

Единственият въпрос, който продължава да не намира отговор, е защо българската прокуратура не разследва дългогодишния ковчежник на ГЕРБ Владислав Горанов, срещу когото има редица сигнали за корупционни престъпления. Така лидерът на Продължаваме промяната Кирил Петков коментира новия позорен списък от САЩ и Великобритания. 

"Корупционната връзка между Божков, Горанов и Борисов беше главната причина за техните арести миналата година. Защо главният прокурор Гешев за тези месеци не видя нищо от това, което установи американското финансово министерство?", пита Петков.