Кирил Петков: Изборите приключиха, сглобката продължава!

ПП-ДБ ще бъде в правителството, докато се изпълняват заложените управленски приоритети- каза съпредседателят на коалцията

Политика
14:29 - 07 Ноември 2023
4128
Кирил Петков: Изборите приключиха, сглобката продължава!

Не изпитвам страх, че няма да има разговор, каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната-Демократична България"  Кирил Петков относно очакването за лидерска среща. То е неизбежно да си говорим, каза той.

Ние си говорим спокойно, дори и да си кажем неща, които са проблематични, каза Петков. На уточняващо питане дали такава среща ще има утре, той добави: Утре ще бъдем заедно в зала в парламента. Когато колегите са готови, не бягаме от разговори, добави той.


По-рано днес пред медии премиерът Николай Денков каза, че трябва да има лидерска среща.

"Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали такава е насрочена. Трябва да се продължи нататък. Изборите приключиха. Предизборните критики, заплахи и коментари трябва да приключат и да продължим да работим нататък", призова премиерът.

Кирил Петков отбеляза също, че в четвъртък парламентът трябва да обсъди ветото на президента върху промените в Закона за енергетика. На въпрос дали парламентът ще продължи да работи по законодателна дейност съобразно приоритетите на правителството, съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ каза, че това разбирателство е добре да остане, защото се правят реформи в интерес на България. 

Кирил Петков бе категоричен, че ПП-ДБ ще бъде в правителството, докато се изпълняват заложените управленски приоритети.

"Дълъг хоризонт виждам само ако приоритетите се изпълняват. Никой няма да бъде в правителството само за да е в правителството. Приоритетите не са се променили: еврозона, Шенген, реформа в правосъдната система с най-измерими резултати", каза той.

Съпредседателят на ПП-ДБ коментира и балотажа в София. Според него след повторното преброяване на гласовете резултатът на Васил Терзиев ще нарасне:

"Отборът на Васил Терзиев игра абсолютно честно. Предполагам, че ако се преброят наново списъците най-вероятно резултатите ще излязат в още по-голям плюс на Васил Терзиев".