Кирил Петков: Сметките ви не са по-високи, те са на база Лято '21

Премиерът обеща по-ниски фактури за бизнеса през февруари

Политика
14:25 - 20 Януари 2022
3922
Кирил Петков: Сметките ви не са по-високи, те са на база Лято '21

Сметките на битовите потребители са под мораториума, а нови цени за тях няма. В момента работим много усърдно така, че скок да няма и след края на мораториума. Това заяви премиерът Кирил Петков преди старта на заседанието на Министерския съвет. 

Битовите цени за декември и януари са на база на цените от лятото на 2021 г., уточни той. 

За бизнеса Петков коментира, че бил компенсиран със 110 лева за ноември, със 130 лева за декември и до 250 лева по новия механизъм за януари. "Важният момент е, че помощта за декември ще влезе в сметките, които бизнеспотребителите ще видят в началото на февруари. Т.е., сметките за декември са високи, но ще бъдат компенсирани със следващите. Очаквайте да са по-ниски", обеща премиерът. 

По повод разгарящата се вълна от Омикрон, министър-председателят обяви, че имало добра новина - мерките ставали много меки и щели да останат функция от фактора "заетост на интензивните легла". 

Кирил Петков припомни, че през следващата седмица във вторник правителството на Северна Македония идва на посещение у нас.

„Имаме възможността да направим нещо, което през последните 30 години не е правено. Трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са изпълнени. Трябва да видим как в най-кратки срокове да имаме влакова линия между София и Скопие”, обясни министър-председателят.

Снимка: Агнес Методиева