Клипърс на полуфинал на Запад в НБА

Ножиците затвориха четвъртфиналната серия с Далас Маверикс с 4:2 победи

Спорт
11:25 - 31 Август 2020
756
Клипърс на полуфинал на Запад в НБА

Лос Анджелис Клипърс се класира за полуфиналите на Западната конференция, след като затвори серията си от първи кръг срещу Далас Маверикс с 4:2 успеха – 111:97 в мач номер 6 в „балона“ в Орландо.

Маверикс поведоха след края на първата чевтвърт и губеха с шест на почивката, но серия от 17:3 рано в третата четвърт донесе аванс от 20 точки за „ножиците“, който до края така и не бе превъзмогнат от възпитаниците на Рик Карлайл. Без Кристапс Порзингис, който скъса менискус и не игра в последните три мача от серията, тексасци нямаха отговор за отличната игра на Кауай Ленърд. Лекото крило на Клипърс направи поредния си силен двубой, завършвайки с дабъл-дабъл – 33 точки и 14 борби, към които прибави 7 асистенции и 5 откраднати топки.

Това беше пета последователна среща за двукратния шампион на НБА с поне 30 точки. По 15 пункта реализираха Ивица Зубац и Пол Джордж. 21-годишният словенски баскетболист на Далас Лука Дончич се размина с трети трипъл-дабъл в серията след 38 точки и по девет борби и асистенции, но не получи достатъчно помощ от останалите си съотборниците при отсъствието на Порзингис – Дориан Фини-Смит завърши с 16 точки.

Клипърс ще се борят за място на финала в конференцията срещу победителя от двойката Денвър Нъгетс – Юта Джаз, където тимът от Колорадо докара нещата до решителен седми мач след втора поредна победа, този път със 119:107. Дуелът между Джамал Мъри и Донован Мичъл продължи и в тази среща, като Мъри наниза за втория път в серията 50 точки – към които прибави и 5 борби и 6 асистенции, при 17/24 от игра и 9/12 от тройката. За „джазмените“ Мичъл също се развихри с 44 точки, 6 борби и 6 асистенции, но те бяха недостатъчни за Куин Снайдер и компания. Мач номер 7 е във вторник срещу сряда сутринта от 03:30 българско време.

По-рано, Бостън Селтикс направи заявка пред останалите, побеждавайки категорично действащия шампион в лигата Торонто Раптърс със 112:94. „Келтите“ не изоставаха в нито един момент, като авансът им достигна 24 точки. С по 21 пункта за победителите завършиха Джейсън Тейтъм и Маркъс Смарт, а дабъл-дабъл нанизаха Даниел Тайс и Кемба Уокър. Торонто пък стреля под 37% от игра. Вторият двубой в полуфиналната серия е във вторник от 00:30 часа.