Кметът на Долна Оряховица пред Lupa.bg: Не знаем дали жената е убита от кучета, тук няма глутници

41-годишната жена има 15-годишно дете, Йордан Байчев отказа подробности около трагедията

Новини
14:43 - 30 Март 2023
6098
Кметът на Долна Оряховица пред Lupa.bg: Не знаем дали жената е убита от кучета, тук няма глутници

След трагедията с 41-годишната жена в Долна Оряховица, която издъхна мъчително, разкъсана от кучета, се свързахме с кмета на града Йордан Байчев. Той обаче изненадващо обясни, че в момента тече разследване и не е ясно дали наистина смъртта е причинена от агресивна глутница.

В същото време прокуратурата дори обясни, че жертвата е нападната от 4 бездомни животни, но за тях се грижел човек, който ги пускал в двора на къщата. 

Върви разследване в момента, не съм допуснат. "Изчакайте да видим дали са кучета. Трябва да се установи точно. Още не се знае със сигурност. Няма официална информация, най-вероятно е така.", заяви кметът Йордан Байчев пред Lupa.bg. 

Той обясни, че и в момента е на километър от мястото, където е станала трагедията. 

На въпрос дали не знае дали в града има опасни глутници, той отвърна, че няма такава информация."Глутници кучета няма при нас.", обясни Байчев

На въпрос за семейството на жертвата, кметът отказа да дава подробности на този етап. Нека приключи разследването, помоли той.  

По-рано в медиите тръгна ужасяващата новина, че жена е разкъсана от глутница кучета. Животните са нападнали 41-годишната жена тази сутрин, около 7 часа, когато се е прибирала от работа. 

Те я повалили на земята и започнали зверски да я хапят. Жената започнала да вика за помощ, но животните били толкова бесни, че никой не успял да й помогне.

Имотът е отцепен от полицията. Собственикът на къщата е с крими досие и в момента е в затвора. 

По случая се води разследване. Направен е оглед на мястото в присъствието на наблюдаващия прокурор и съдебен лекар, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, както и други неотложни действия по разследването. От прокуратурата заявяват още, че става въпрос за четири кучета. Три от тях са заловени, работи се по залавянето на четвъртото.

Кметът Йордан Байчев се прочу с успешните си участия в предаването "Последният печели" преди две години с водещ Орлин Горанов. След като извоюва 11 победи, той бе включен в Топ 3 на най-печелившите участници.