Кметът на Кричим забрани сватбите

Местните са пропищели от денонощните маанета

Общество
19:00 - 18 Август 2022
7384
Кметът на Кричим забрани сватбите

Кметът на Кричим Атанас Калчев забрани провеждането на сватби и всякакви тържества на открито в общината. Това съобщи самият той в социалните мрежи. Заповедта му влиза в сила от 19 август, петък и ще действа до нейната отмяна. Причината за това решение са многобройните случаи на нарушаване на обществения ред по време на такива събития.

Заповедта е изпратена на директора на Областната дирекция на МВР-Пловдив и на началника на РУП в Стамболийски за сведение и разпореждане за съдействие по осъществяване на контрол при наличие на подадени сигнали за извършени нарушения на разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда, Закона за движение по пътищата, на подзаконовите нормативни актове, свързани с тяхното прилагане, както и на разпоредбите на Наредба № 1 на община Кричим и на други подзаконови нормативни актове, приети от общинския съвет при провеждане на мероприятия на открито.

За посочените по-горе случаи на евентуални нарушения на цитираните законови и подзаконови нормативни актове, гражданите на Кричим имат право и възможност да сигнализират на единния тел. 112.