Кметът на Монтана Златко Живков и новоизбраните общински съветници положиха клетва

32-ма са местните парламентаристи, които обещават да защитават интересите на гражданите

Актуални новини
18:32 - 04 Ноември 2019
3064
Кметът на Монтана Златко Живков и новоизбраните общински съветници положиха клетва

Кметът на Монтана Златко Живков и новоизбраните общински съветници положиха днес клетва. За председател на Общинския съвет бе избран Иво Иванов. 32-ма са местните парламентаристи, които обещават да защитават интересите на гражданите.

Три са политическите групи в Общинския съвет на Монтана. От коалицията СДС / ГЕРБ, БНД, ВМРО - БНД, ЗНС/ влизат 20 съветници, седем са от НДСВ / ДПС, Новото време/, петима от БСП и от “Воля”-един.

"Постигнахме значителни успехи през предишния мандат. Убеден съм, че с работа, упоритост и разбира се, с компромиси през следващите четири години ще надградим постигнатото, за да стане Монтана наистина град с възможности. Всъщност в клетвата ни е казано всичко „да работим за благоденствието на гражданите на община Монтана” , заяви Иво Иванов.

"Много лесно е да се руши, много по-труднo е да създаваш, да градиш”, каза областният управител Росен Белчев, който откри учредителното заседание. Кметът Златко Живков благодари за доверието и изрази увереност, че новият общински съвет ще работи още по-добре от предходните. Промени ще има в общинската администрация. Първата най- важна задача е рамката на бюджет 2020, каза кметът.