Кметицата на Щръклево пред Lupa.bg: Съмняваме се, че възрастната жена е убита! (СНИМКИ)

2600 души живеят в селото, никога е нямало престъпления

Общество
13:55 - 03 Януари 2023
5285
Кметицата на Щръклево пред Lupa.bg: Съмняваме се, че възрастната жена е убита! (СНИМКИ)

"Убийството" на възрастна жена в русенското село Щръклево, всъщност може да се окаже нещастен случай, а не престъпление, научи Lupa.bg от кметицата на селото Цветелина Михайлова. Тя се съмнява, че има престъпление и чака полицията да разбере дали жената е убита. 

"Не съм сигурна, че става дума за убийство, възможно е жената, да е починала от естествена смърт. Полицията разследва казуса, до този момент никой не е казал, че става дума за убийство", каза пред медията ни кметицата. 

"Нашето село е спокойно, не е имало престъпления, затова не вярвам да става дума за нещо подобно", каза още Михайлова. 

Тя споделя, че в момента в селото живеят около 2600 души, напълно изключва и вуъзможността за ромско посегателство върху възрастната жена, защото хората живеели в разбирателство и дружба, нямало криминални фигури в селото. 

Възрастната жена бе открита мъртва в дома си в русенското село Щръклево на 2 януари.

82-годишната жена е живеела сама в къща в покрайнините на селото и е намерена от сина си. Съседите споделят, че нито са чули, нито са видели нещо подозрително.

Полицейски екип е пристигнал на място вчера, като днес районът отново е отцепен за втори оглед. Към момента официална информация от МВР няма.

Няма следи нито за насилие по жената, нито от взлом в къщата. Съмнителен остава фактът, че е имало пари на масата, които не са пипнати.

Съседка на 82-годишната жена споделя, че жертвата до последно е била подвижна и работела в градината си, въпреки заболяванията си. Тя разказва как синът е открил майка си мъртва на пода в стаята и загъната в одеяло.

Lupa.bg научи още, че жената е била открита от двамата си синове, след като не отговорила на телефонните им обаждания.