Кметовете на ГЕРБ взеха управлението във всички райони във Варна

Иван Портних печели балотажа с 60,79 на сто от гласовете

Политика
08:52 - 04 Ноември 2019
3645
Кметовете на ГЕРБ взеха управлението във всички райони във Варна

Номинираните за районни кметове от ГЕРБ печелят във всички райони във Варна, сочат окончателните данни от балотажа, съобщиха от ОИК в крайморския град. В "Младост", "Одесос" и "Аспарухово" новоизбраните кметове са получили подкрепата на над 60 процента от избирателите. Само в район "Приморски" кандидатът на ГЕРБ печели малко над 57 на сто от гласовете.

От ОИК съобщиха и окончателните данни за резултата от балотажа за кмет на община във Варна. Кандидатът на ГЕРБ Иван Портних печели 60,79 на сто от гласовете, а за опонента му Костадин Костадинов са пуснали бюлетина 35,99 от хората, отишли до урните. Окончателните резултати сочат, че избирателната активност във Варна е била 28,97 процента. Гласували са 82 124 души. Броят на недействителните бюлетини е 807.

На провелия се вчера балотаж в две села от община Варна в Тополи печели кандидатът на БСП с 49,22 на сто от гласовете, а в Звездица - издигнатият от местна коалиция кандидат, за когото са гласували 51,54 процента от избирателите.

На балотажа в община Бяла печели номинираният от ГЕРБ Пеньо Ненов, който е получил подкрепата на 69,55 процента от гласоподавателите. В община Провадия победителят е Жоро Илчев със 71,73 на сто от гласовете на хората. Така след балотажа вчера кметските места във всички 12 общини във Варненския регион са спечелени от кандидатите, издигнати от ГЕРБ.