КНСБ подкрепи Фандъкова за кмет на София

На столицата ѝ трябва сериозен инвеститор, смята досегашният градоначалник

Политика
17:21 - 08 Октомври 2019
3538
КНСБ подкрепи Фандъкова за кмет на София

КНСБ подкрепи кандидатурата на Йорданка Фандъкова за следващ мандат като кмет на столицата. Това стана ясно след среща между нея и представители на синдиката, на която двете страни подписаха споразумение за сътрудничество.

Всички федерации на КНСБ застанаха зад кандидатурата на Фандъкова, а президентът на синдиката Пламен Димитров изрази очакване за по-успешен мандат, ако тя спечели предстоящия местен вот.

„Фандъкова е гарант за устойчивото развитие на образованието, гарант за непрекъснато повишаващите се грижи за децата и за повишаване статуса на българския учител”, заявиха най-верните последователи на Фандъкова от Съюза на българските учители.

Споразумението, което беше подписано, съдържа конкретни ангажименти и политики в сферите социален диалог, повишаване на заетостта, развитие на човешките ресурси, борба с бедността, образование, здравеопазване, подобряване на административното обслужване, развитие на обществения транспорт и транспортната инфраструктура. По искане на КНСБ към Столичната община ще бъде сформиран Съвет за консултации и тристранно сътрудничество.

„Благодаря ви за партньорството и диалога”, отговори от своя страна столичният кмет.

Фандъкова сподели, че на София ѝ е нужен голям инвеститор и тя би работила в тази насока.