Коце Лаптопа: ЦСКА отново ще изкарва играчи на световно ниво

Не съм материален човек и знам, че трябва да следвам сърцето си, заяви новият шеф на ДЮШ на армейците

Спорт
17:09 - 22 Юни 2023
2248
Коце Лаптопа: ЦСКА отново ще изкарва играчи на световно ниво

Новият директор на академията на ЦСКА - Костадин Ангелов заяви, че ще иска от децата, които тренират в клуба, да имат определени морални качества.

Неговото желание е "червените" футболисти да практикуват офанзивен и смел стил на игра. Ангелов говори и за знанията, които е придобил по време на работата си като технически наблюдател към УЕФА.

"Аз съм израснал в този клуб и сърцето ми е тук. Чувствам се много поласкан и съответно много ангажиран с това да се случват хубави неща, защото съм оптимист и вярвам, че това ще стане. Изпълнявах длъжността технически наблюдател към УЕФА. Научих ужасно много неща.

Почти с всяка методика, която е налична в Европа, се запознах отблизо и реших, че това знание трябва да бъде споделено. Свързах се с Фичо, израснали сме заедно и реших да споделя с него всичките си идеи, така че да бъда от полза. Впоследствие изненадващо за мен той реши да ми отправи това предложение и не съм се колебал много.

Не съм материален човек и знам, че трябва да следвам сърцето си. Благодаря на всички, които са ми гласували това доверие. Ще направя всичко възможно, за да мога да го оправдая.

Два или три процента стават футболисти. Ние трябва да възпитаваме първо хора, а те да оставят ЦСКА в сърцето си. За мен е важно децата, които тренират в този клуб, да имат определени морални качества. Не може да си позволим да бъдем страхливи на терена. Трябва да бъдем смели и отдадени и да вярваме в себе си. Това налага един офанзивен и смел стил на игра.

Относно треньорите, е важно те също да имат тези морални качества, които искаме от състезателите. Когато един родител довери детето си на нас, той трябва да няма никакви съмнения, че нашият клуб ще създава добри хора и играчи. Основната цел на академията е да развие играчи, а моята амбиция е те да са на световно ниво.

ЦСКА е изкарал играчи на световно ниво и съм убеден, че за в бъдеще отново предстоят такива моменти. Приоритетно ще бъде налагането на морални принципи, които да бъдат спазвани. Второ - начинът на игра да бъде разпознаваем - смел, доминантен. Характерът на играчите да си проличи, че това са играчи на ЦСКА", заяви Ангелов.