Кога ще е финалът за Купата на България?

Футбол
10:42 - 27 Април 2022
1678
Кога ще е финалът за Купата на България?

В рамките на днешния ден ще стане ясно дали финалът за Купата на България между ЦСКА-София и Левски, който е по програма на 11 май, ще бъде преместен с четири дни.

Професионалната футболна лига е дала предложение срещата да бъде изместена за 15 май (неделя), но на този етап от Спортно-техническата комисия на БФС не дават съгласие да има промяна, пише „Спортал”.

Идеята на представителите на Лигата е мачовете Славия - Левски и ЦСКА-София и Ботев (Пловдив) да бъдат изместени от уикенда 14/15 май, за 11 май.

Само тези два двубоя да бъдат променени от първата шестица, като Лудогорец и Черно море да се играе на 14 май, когато ще бъде награждаването и на “орлите” с поредната им 11-та титла.

Мотивите за промяна на финала са следните: Към срещата има изключително голям интерес, след като двата отбора с най-голяма фенска маса в страната се изправят в битка за трофея.

Първото е, за да има по-голямо удобство за привържениците, които вече се притесняват как да напускат по-рано работните си места през делничен ден, за да присъстват на стадиона.

 Също така двубоят през уикенда ще може да се играе от 17:00 или 17:30 часа, което се пада в светлата част на деня и ще бъде по-удобно за органите на реда, да се справят с голямата маса фенове на “сините” и” червените”, а също така и движението в столицата е по-спокойно.

Не на последно място и от телевизията, която държи правата за излъчване на мачовете, са съгласни срещата да се играе в такъв час.