Кой е Александър Бойчев - пиарът от ПП, който крещя на Виктор Николаев? (ВИДЕО)

Политика
14:00 - 13 Януари 2022
27161
Кой е Александър Бойчев - пиарът от ПП, който крещя на Виктор Николаев? (ВИДЕО)

Пиарът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" предизвика скандал в медийните среди, след като си изпусна нервите и си позволи да крещи на водещите на сутрешния блок в Нова телевизия Виктор Николаев и Мирослава Иванова. Поводът за агресивното поведение на Александър Бойчев стана твърдението, че шефът на групата Андрей Гюров е заразил парламентарния председател Никола Минчев с ковид, като всъщност информацията дойде не от кого да е, а от първата депутатка на ГЕРБ Десислава Атанасова още във вторник сутринта. 

Бойчев се нахвърли срещу журналистите, като ги обвини, че разпространяват фалшиви новини. А на въпросите им кога точно е бил взет и от кого тестът на Минчев, позитивирал след заседанието на КСНС, бившият им колега ги скастри с думите, че нямали право да искат медицинска информация. Самите депутати пък не били лаборанти: 

"Това, което правите, г-н Николаев, това, което вие правите в момента, е абсолютно недопустимо! Депутатите не са лаборанти. Вие задавате въпроси на депутати от ПП, които не са компетентни по темата", заяви Бойчев, но бе париран от Виктор с думите: "Имам право да задам този въпрос, който аз реша. Въпросите съществуват в момента на тяхното задаване. При цялото ми уважение, ще трябва да свикнете да ви задават въпроси", посъветва Николаев новия пиар". 

Кой всъщност е Бойчев? 

Александър Бойчев е дългогодишен журналист с икономическа и дигитална насоченост. Той е един от създателите на култовото в близкото минало списание PC Mania, а впоследствие работи в .net, няколко издания на Иво-Прокопиевата "Икономедия", а след това - в Би Ти Ви групата. 

Бойчев е и говорител на световната TED поредица от конференции, организирани от частната фондация Саплинг, в която разказва с голяма страст за професията си. Самият премиер Кирил Петков също е гост на платформата няколко пъти през годините. 

Журналистът е познат в гилдията, но днес след държанието си спрямо Николаев и Иванова си спечели куп критики именно от нея. А мнозина му напомниха, че прехвърлянето "от другата страна на барикадата" и превръщането на журналист в пиар също се нуждае от допълнителна квалификация и набиране на умения, особено в политическата сфера. 

Случката нажежи социалната мрежа и провокира лавина от негативни коментари. Възмущението си във Фейсбук изразиха журналисти и политици. Венци Мицов, Асен Генов, Полина Паунова, Бояна Бозаджиева, Цветелина Узунова, Бойко Ноев, Любомир Аламанов и много други са сред посъветвалите Бойчев поне да се извини, ако не и да напусне.