Кой е полицаят-звезда на "Калотина"

33-годишният Ивайло Кръстанов е сбъднал своята детска мечта

Новини
14:23 - 22 Декември 2022
3047
Кой е полицаят-звезда на "Калотина"

33-годишният Ивайло Кръстанов е полицай в Граничния полицейски участък в Калотина. Ивайло е човек, сбъднал своята детска мечта – да стане полицай. И днес с гордост служи на хората. Признава, че много харесва работата си и всеки ден открива нови предизвикателства в нея. В последно време едно от тях са честите и изненадващи срещи с нелегални мигранти.

„Избрах полицейската професия, защото винаги съм се възхищавал на мои близки, които работиха в системата на МВР. Те също са повлияли до голяма степен на моето решение да поема в тази посока. Може би е клише, но да кажем, че съм сбъднал една моя детска мечта“, признава пред „Актуален глас“ младият мъж.

Завършил е „Екомениджмънт“ в Стопанската академия „Димитър А. Ценов”, но след това избира полицията. Професионалната му кариера в „Гранична полиция“ започва през 2011 г. като младши инспектор. Днес е командир на отделение. Ивайло е откровен, че работата му като полицай го е дисциплинирала да бъде изключително коректен първо към самия себе си, а след това на него да може безусловно да разчитат и близките, и колегите.

„Мога да кажа, че умея да работя в екип, да приемам критики и бързо да вземам решение под напрежение и в повечето случаи и ситуации се гордея с това, че не ме е подвело. Със сигурност службата ме е направила по- дисциплинирана и отговорна личност както към себе си, така и към семейство ми и колегите, които мога да нарека мои приятели“, споделя Иво.

Всеки нов ден носи със себе си нова история и предизвикателства. Сблъсквал се е с много различни казуси и ситуации, но винаги си спомня случаите през 2015 г, когато  с колегите му откривали семейства с малки деца и бременни  жени в окаяно състояние – премръзнали, уморени и гладни. Неведнъж му се налага да оказва и първа медицинска помощ. Не се чувства герой, а изпитва нормално човешко удовлетворение, че успява да подаде подкрепяща ръка на онези, които имат нужда от нея и вярват в справедливостта на закона и в честта на пагона.

„Оказвали сме първа долекарска помощ, сигнализирали сме екипи на Спешна помощ. Удовлетворен съм от факта, че малко или много сме успявали да помогнем на тези хора с вода, храна, дори и с лични средства. Това не ме прави герой, смятам и мисля, че е редно всеки един на мое място да подаде ръка“, искрен е полицаят от Драгоман.

С надежда признава, че напоследък усеща положителна нагласа към работата на МВР от страна на обществото, като една от причините за това, за съжаление, са инцидентите с униформени. Хората виждат колко трудна и опасна е работата на полицаите.

„Те за мен са истински герои“, категоричен е Ивайло.

Приема с чест и достойнство отговорностите на професията и с гордост носи униформата си. Да поддържа своята физика и да тренира психическата си издръжливост е истинско вдъхновение за него.

Извън работата обича да прекарва време с годеницата си, която безусловно го подкрепя и твърдо застава зад него. Поддържа тялото си с ежедневни тренировки в спортната зала. Отделя време на семейството си. Обича да се забавлява и със своите приятели.

Пожелава си от сърце да има повече колеги, които да върнат доверието на българите в ефективността на родната полиция. И, разбира се, да бъдем здрави, разумни и добротворни, така че сами да градим и пазим равновесието в обществото.

„За коледните и новогодишни празници желая на всички мои близки, роднини, колеги и приятели да изкарат едни незабравими и светли мигове“, завършва Ивайло.