Кой кое министерство взима?

Новини
19:28 - 05 Декември 2021
12237
Кой кое министерство взима?

"Продължаваме промяната" ще вземе 8 министерства в бъдещото правителство според коалиционното споразумение между четирите партии, които преговарят за съставяне на редовен кабинет.

Според договореностите ИТН и БСП ще имат по 4 министри, а "Демократична България" - трима. Според източниците на Би Ти Ви, "Продължаваме промяната" ще ръководи финансите, растежа и иновациите, образованието, МВР, отбраната, транспорта, културата и здравеопазването.

Хора на БСП ще поемат социалното министерство, Министерството на земеделието и храните, Министерството на туризма и структурата, която ще отговаря за държавните предприятия.

За ИТН ще за Министерството на външните работи, на енергетиката, на регионалното развитие и на спорта, а за "Демократична България" - министерствата на правосъдието, екологията и климата.

Засега почти сигурно е, че министър на финансите ще е Асен Василев, който ще е и вицепремиер, Бойко Рашков ще остане ще остане министър на вътрешните работи, а акад. Николай Денков ще продължи да ръководи образованието. Според източник на Lupa.bg, спортното министерство ще бъде поето от Радостин Василев, нашумял покрай скандала с Татяна Дончева и предлагания от нея подкуп от 500 000 лева.