Кой пази Еманюел Макрон?

Командоси и бойци от Чуждестранния легион бдят и косъм да не падне от главата на френския президент

Любопитно
16:40 - 10 Юли 2019
2676
Кой пази Еманюел Макрон?

Президентът на Франция Еманюел Макрон е един от най-добре пазените политици в света, поне 100 командоси не дават и косъм да падне от главата му, пише сръбският в. "Курир" във връзка с двудневното му посещение в Белград от 15 юли.
 
Макрон идва по покана на сръбския си колега Александър Вучич, а 50-ина души вече са в Белград за стиковане на дейностите с местните служби и полицията. "Те проверяват всяко местенце, където ще отиде Макрон, и пътя, по който ще мине", обясни източник пред "Курир", като добави, че сред командосите от Франция има и бивши бойци от Чуждестранния легион. 

"Те са преминали през възможно най-тежка подготовка, имат удивителни физически и психологически способности. За сигурността му бдят също експерти по фармация, медицина, химически оръжия, за да се елиминира всякакъв риск от отравяне чрез храната или чрез допир до предмети. Изключително внимание се обръща на мястото, където ще спи, като от Франция се носят чаршафи, пешкири, сапун, шампоани", разкри още източникът на "Курир".

Общо 4000-5000 души ще оформят кордон на сигурността около Макрон в Белград, сред тях не само полицаи, но и спецчасти от вътрешното министерство и войската на Сърбия.