Кола на НСО е изпреварвала екстремно в Кресненското дефиле

Службата за охрана започва проверка по случая след шокиращите кадри

Новини
19:09 - 14 Септември 2022
4981
Кола на НСО е изпреварвала екстремно в Кресненското дефиле

НСО започва вътрешни проверки след като стана ясно, че именно тяхна кола е карала и изпреварвала екстремно в Кресненското дефиле. Информацията дойде от видеокадри, изпратени от свидетели на опасното шофиране, изпратени до Нова.

Според очевидците на случката шофьорът се движи с пусната звукова и светлинна сигнализация. Рисковото изпреварване се случва преди 4 дни в Кресненското дефиле, където преди 2 месеца бяха монтирани колчета именно за да спрат опасните маневри и където беше въведено оганичение от 50 километра в час.

Първоначално от НСО отрекоха това да е тяхна кола, повторна проверка показва точно обратното.

„Той изпревари първо нас, след това още няколко коли и се движеше с много висока скорост. Имаше сигнална лампа и звуков сигнал”, разказва зрител на NOVA, пожелал да остане анонимен.

„Излязохме извън банкета и успяхме по някакъв начин да отбием, за да го пуснем. Имаше коли, които не му даваха да изпреварва много дълго време и той караше много близко залепен за тях”, добавя очевидецът.

Междувременно се появиха слухове, че в автомобила се е возил доскорошния зам.-министър на земеделието Иван Христанов, който в момента е кандидат-депутат от листата на "Продължаваме промяната". Той се ползва с държавна охрана, след като се появиха заплахи за живота му преди няколко месеца във връзка със скандалите на "Капитан Андреево".