Кола се вряза в покрит тенис корт в Свиленград

Новини
08:53 - 28 Декември 2022
1465
Кола се вряза в покрит тенис корт в Свиленград

Инцидент в Свиленград се размина по чудо без жертви, след като автомобил излезе от пътя и се вряза в покрит тенис корт. На Коледа вечерта колата направо прелетява през улицата и преминава през целия корт.

Според председателя на тенис клуба Красимира Цингова необяснимо е как се е случило, но е коледно чудо да се размине без пострадали. "Бяхме по трапезите, всички празнувахме и нямаше трагичен инцидент. Щетите са само материални, които са поправими. Да не се оставаме равнодушни, нека изразим гражданската си позиция", обясни тя. 

В колата са пътували турски граждани. "Има проблем - шофьорът не беше посочен правилно, вероятно са се сменили. Водачът не искаше да даде проба, а после когато даде такава, беше отрицателна. Изобщо не беше изплашен, а това беше страхотен удар. След това идваха хора от казиното и са искали да скрият колата, излизайки от корта. На изхода са се опитвали да я вадят с крик. Скоростта ѝ е била към 120 км на завоя. Бордюрът е много висок, направо е връхлетял. Нека идват чужденци в града, но и да спазват закона", сподели Слави Цингов, който е бил там по време на инцидента.