Коледа и Нова година: Късно ли е за резервации за празниците?

Актуални новини
17:39 - 07 Октомври 2024
1881
Коледа и Нова година: Късно ли е за резервации за празниците?

Мислите си, че е доста рано, за да разгледате оферти за коледните празници? Всъщност съвсем не е така. Ако започнете търсенето от сега, ще можете да избирате сред повече предложения и да имате спокойствието да ги проучите детайлно преди да запазите мястото за настаняване.

Като алтернатива на скъпите хотели с грандиозни програми хората вече предпочитат уютни къщи за гости. Много от тях предпочитат да ходят там, където са останали доволни. И тогава рисковете да останат разочаровани са сведени до минимум. Ако обаче решите да заложите на непозната за вас къща за гости, ще ви отнеме повече време, за да имате по-голяма сигурност.

Как да направим резервация „на сигурно“ за Коледа и Нова година?

Съществува огромен риск да бъдем измамени, ако запазим място за празниците без да направим нужната проверка. Такава справка направете безплатно и много бързо в Националния туристически регистър.

Обадете се в къщата за гости преди да резервирате

Преди да платите, особено ако е по обява в онлайн платформа, непременно се обадете на избраното от вас място. Така ще се уверите, че офертата е пусната от там и че става дума за точно това място за настаняване, което се намира на посочения адрес и има цитираната банкова сметка.

След като преведете капарото, отново позвънете, за да потвърдите получаването на сумата и резервацията.

Съхранете всички документи

Пазете всички платежни документи. Същото се отнася и за писмената кореспонденция. Те ще са ви от полза, ако се наложи да си потърсите правата по административен или съдебен ред.

Ден преди заминаването отново се обадете в къщата за гости, за да сте сигурни, че ви очакват. Имайте под ръка всички документи за плащането и резервацията, за да можете да докажете при възникване на спор на място при настаняването или на по-късен етап в хода на предоставяне на услугите.

Къде дебнат измамните оферти?

Измамните оферти обикновено са с атрактивни цени и са в сайтове за безплатни обяви или социалните платформи. Понякога снимките са на реално съществуваща къща за гости със същото име, но с по-висока цена или с „крадени“ снимки.

Има случаи, в които не се посочва точен адрес, дава се фалшив номер за контакт, който в последствие спира да отговаря на обажданията.

И накрая се оказва, че става дума за измамни и несъществуващи къщи за гости, а настроението за празника се разваля.