Колко е срокът на годност на продуктите ?

Стил
13:36 - 08 Юли 2019
1631
Колко е срокът на годност на продуктите?

Ако сте почитатели на продуктите за красота и не излизате без да сложите нещо върху лицето си, трябва да внимавате за срока на годност на всичко, което използвате. Някои козметики може лесно да бъдат разпознати, когато вече не стават за употреба, но има и такива, които изглеждат добре, но всъщност е препоръчително да бъдат изхвърлени.

Използването на продукти с изтекъл срок на годност може да предизвика обриви, възпаление и дразнене на кожата. Затова е важно да внимавате, когато използвате някои от продуктите за красота и да следите добре докога може да са ви от полза.

Продуктите за почистване на лице имат срок на годност, който трае близо една година. Ако започнете да виждате бучки в течността и обезцветяване, това е признак, че трябва да ги изхвърлите веднага.

Мицеларната вода също може да предизвика раздразнение на кожата, ако се използва повече отколкото трябва. Тя лесно може да се развали, ако не се затваря добре капачката. Този продукт може да го ползвате в продължение на шест месеца, след което е хубаво да го смените.

Кремовете за лице по принцип траят около година, някои дори и повече. Но ако използвате продукти, които са изцяло органични, трябва да внимавате, защото те имат по-малък срок на годност.

Парфюмите са най-издръжливи на времето. Ако ги съхранявате далеч от директна слънчева светлина, те могат да ви бъдат полезни до 10 години.

Източник: tialoto.bg