Колко струва издръжката на един труп?

Родният ПФК „Левски“ е като мумията на Ленин – време е да го предадем на пръстта

Коментар
21:16 - 22 Май 2020
20782
Колко струва издръжката на един труп?

13 милиона рубли. Толкова струва на руския данъкоплатец всяка година ужасяващото,  натъпкано със слама и гримирано чучело на отвратителия сифилистик и международен терорист Владимир Илич Ленин. През петилетка аха решават най-после да го закопаят, но все се отказват. Така е, мършата излиза скъпо и прескъпо, ако не вярвайте, питайте Мирослав Найденов.

И от вмирисващия се от 1924-а година труп, искам да направя паралел към един родил се през 1914-а покойник. Само че не личност, а частно дружество на име ПФК „Левски“ АД. Ще се учудите колко много са приликите между другаря Улянов и клуба от „Тодорини кукли“.

Бащата на социалистическата революция сменя десетки имена по време на конспиративната си дейност. Започва живота си като Владимир Улянов, после става К. Тулин, Илин, Петров, Ленин. Нашият отбор също е познат с куп псевдоними – ССФК „Левски“, ДСО „Динамо“, ДФС „Левски-Спартак“, ФК „Витоша“, докато се стигне до днешното акционерно дружество.

Атеистът Ленин превръща в религия философията на организирания терор, а под шашките на извънредните му комитети намират смъртта си поне 10 милиона души само в периода от 1917-а до неговата закъсняла кончина. Терорът е основен принцип и в съществуването на ПФК „Левски“ – терор над феърплея със съдийски и административни машинации, терор на държавата с фалшиви договори, неизплатени милиони към НОИ и НАП, терор на спортно-техническите съперници със задкулисни схеми и сателитна мрежа отбори. И не на последно място – физически терор от нарко-бригадите платени килъри от „София-Запад“, които едва не ликвидираха журналиста Слави Ангелов преди броени седмици.

А сега и малко статистика. Според последните социологически проучвания в Русия една трета от населението до днес се кълне в заветите на Владимир Илич, а останалите две трети изпитват или откровена омраза, или пълно безразличие. Точно както  у над ПФК „Левски“ е митомански обожествяван от привържениците си,  докато неутралните футболни запалянковци произнасят името му през зъби като псувня.

Страна, която търпи мумия на зловещ масов убиец в центъра на столицата си има още много път да извърви, докато се адаптира към европейските цивилизационни ценности. Същото важи и за общество, което търпи (макар и не в центъра, а в „Подуяне“) едно морално, финансово и идейно мъртво дружество. Време е да отдадем Ленин и „Левски“ на пръстта, вместо да гримираме мумии. Финансово не е изгодно, а и миризмата никога не може съвсем да се изчисти.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ:  Коментарът е лично мнение на автора. Здравомислещата част от редакцията на Lupa.bg се разграничава от него.