Консулство на Намибия отваря врати в София

Ръководител на дипломатическото представителство ще е Михаил Михайлов

Новини
16:05 - 18 Септември 2024
713
Консулство на Намибия отваря врати в София

Министерският съвет на Република България даде съгласие за откриване на консулство на Република Намибия в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в град София и с консулски окръг, обхващащ цялата територия на Република България.

Функциите на ръководител на новото консулство ще бъдат изпълнявани от г-н Михаил Михайлов, който е изпълнявал функциите на трети секретар в посолството на Република България в Адис Абеба в периода от 1985 г. до 1990 г. От 2006 г. до 2021 г. е почетен (нещатен) консул на Република България в Република Намибия със седалище в Уиндхук, като през февруари 2021 г. е награден с почетния знак на Министерството на външните работи „Златна лаврова клонка" за всеотдайната му дейност за утвърждаване на доброто име и авторитет на Република България в Република Намибия и за приноса му за задълбочаване на двустранните отношения.

Откриването на консулство на Намибия в София ще допринесе за укрепване и надграждане на двустранните отношения, както и за засилване на сътрудничеството с Република Намибия.