Копейкин събрал 41 000 парафа срещу еврото

Политика
14:54 - 23 Януари 2023
1935
Копейкин събрал 41 000 парафа срещу еврото

Предстоящият указ на президента Румен Радев за разпускане на 48-ото Народно събрание няма да спре събирането на подписката от партия „Възраждане“ за референдум за запазване на българския лев до 2043-а година. Възможно е референдумът да се проведе заедно с местните избори наесен. Това коментира във Велико Търново депутатът от „Възраждане“ Станислав Стоянов. 

За първата седмица от подписката от доброволци на партия „Възраждане“ в страната са събрани 41 хиляди подписа за провеждане на референдум за запазване на българския лев.

Подписката ще продължи до 10 април, нужни са 400 000 валидни подписа, за да има решение на парламента за провеждане на референдума. Подписката ще бъде внесена в следващото, 49-о Народно събрание. Възможно е референдумът да бъде проведен с местните избори наесен, прогнозира великотърновският депутат от „Възраждане“ Станислав Стоянов: 

„Подписката бъде ли събрана, вече трябва да се намери най-добрият момент за провеждане на референдума. Предвид че се задават местни избори, това е добра хипотеза, една добра възможност, която би могла да се използва – с местните избори да се проведе и референдумът, но не значи, че това ще бъде така“.  

Станислав Стоянов посочи, че все още от „Възраждане“ не са събирали депутатите си за определяне на водачите на листи за предстоящите извънредни парламентарни избори.