Корнелия не си поплюва: Родихте еднорък, двуглав Франкенщайн

Шефката на БСП обяви партията за единствената автентична опозиция

Политика
14:19 - 06 Юни 2023
2394
Корнелия не си поплюва: Родихте еднорък, двуглав Франкенщайн

Шефката на БСП Корнелия Нинова, която никак не иска служебната власт да продължи да управлява страната, разгроми новата коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и я нарече "еднорък, двуглав Франкенщайн".

Нинова обяви, че се е допитала до ChatGPT тази сутрин, за да й напишел изкуственият интелект за пленарното заседание реч за корупцията и мафията. "Това е изкуственият интелект, създаден някъде в Сицилиевата долина. Добре, де, в Силициевата", подигра се шефката на левицата с лидера на ПП Кирил Петков, допуснал смешния лапсус по-рано. "Справи се чудесно роботът", похвали Нинова чатбота, който громи от месеци наравно с джендърите.

Написал й реч от 3 страници, част от която Нинова изчете на глас: 

"Мафията на високите етажи на властта в България е опасен синдром, навлизащ в основите на демокрацията, отслабва институциите и не спира на нивото на партийната принадлежност и идеологията на партиите. Корупцията генерира социална несправедливост и засяга всичко - от правосъдната система до образованието и здравеопазването". 

Нинова продължи да критикува през "естествения интелект", т.е. своя, новия управленски съюз:

"Прегрупирането днес минава през трупове. А всичко това се поднася на хората в целофан като евроатлантическо правителство. Евроатлантизмът ви се свежда до послушание, войната в Украйна и джендър идеологията. Няма нищо общо с върховенството на закона и защита на българския национален интерес", убедена е Корнелия. 

И напомни, според заявките и от ГЕРБ, и от ПП, че би трябвало двама джентълмени от двете групи да си отрежат поне по една ръка днес. "Компромис на две задкулисни кохорти", е заключението на Корнелия Нинова за новата власт. Но не остана длъжна и на "Възраждане", докато обявяваше БСП за единствената автентична опозиция. И им напомни, че докато говорели против ковид ваксините, се набождали, че докато громели еврото, си държели личните финанси в единната европейска валута.