Корнелия Нинова искала да отстрани Станишев от БСП 

Михаил Миков остро разкритикува политиката на червената лидерка

Политика
09:45 - 18 Март 2019
2390
Корнелия Нинова искала да отстрани Станишев от БСП 

Сергей Станишев да бъде притиснат до стената и да бъде отстранен от БСП. Това е планът на председателят на партията Корнелия Нинова според бившия шеф на червените Михаил Миков. Екслидерът на Столетницата остро разкритикува политиката, която наследницата му води в редиците и е на мнение, че тече пълзяща болшевизация в тях. 

Михаил Миков обясни, че от няколко месеца има явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев и в момента дори има вариант, при който Станишев да не бъде изобщо в листата за евровота.

"Преекспонирането на един човек - водача на листата - пречи основно на това, че разговорът за политики и общата визия какво БСП иска да постигне в ЕП, се губи. И това ще е провал не на Нинова, а на БСП. Ние два месеца не говорихме за политика, а говорихме Станишев или Елена",

възмутен е Миков. Бившият соцлидер е убеден, че става въпрос за натриване на носове и разчистване на сметки с поставянето на Йончева на водаческото място в листата за европейските избори. 

Според него в момента един от важните въпроси какви са отношенията между БСП и ПЕС, където и членството на БСП е "формално" и има сериозни противоречия. Заявката на и за Елена Йончева е тя да се занимава с вътрешни проблеми, въпреки че е представител в Европейския парламент.

"Ако така смята да решава проблеми, по-добре да си седи тука", изрепчи се Миков в ефира на Нова телевизия. 

Оказва се, че той е и против решението на Нинова да извади социалистите от парламента, защото щом се отказали от използването на механизмите на институцията, започнали да изпълняват куриерски механизми.