Коронавирусът уби поничките „Дънкин Донътс“

Новини
19:09 - 19 Ноември 2020
100616
Коронавирусът уби поничките „Дънкин Донътс“

Опустошителната втора вълна на коронавирусната епидемия в България нанесе тежък удар и върху световноизвестните понички „Дънкин Донътс“. Веригата от сладкарници, която присъства на родния пазар от 1996 г. затвори всичките си обекти в страната.

От 1 ноември обектите на „Дънкин Донътс“ в софийските молове „Сити център“, „България Мол“, „Парк Център София“ и „Парадайз“ са запечатани, затворени са и всички други сладкарници в страната. Понички не се предлагат и във веригата закусвални „KFC“, установи проверка на Lupa.bg.

Веригата сладкарници "Дънкин Донътс", прочута с поничките си, затвори в България.

Веригата закусвални „Дънкин Донътс“ се появява през 1965 г. в Бостън, като поничките им се продават в над 140 държави по света. Броят на обектите на „Дънкин Донътс“ по света надхвърля 15 000.

В България франчайзът на „Дънкин Донътс“ се държи от компанията „Самекс“, която е представител и на световната компания от заведения за бързо хранене KFC.

Засега не е известно дали „Дънкин Донътс“ си тръгва завинаги от България, или затварянето на сладкарниците е само временна мярка заради извънредната ситуация с коронавируса.