Коронавирусът долетял от Космоса

Британски професор твърди, че болестта паднала в Китай с метеорит

Мистика
10:08 - 17 Март 2020
5318
Коронавирусът долетял от Космоса

Британският професор Чандра Уикрамасинг смята, че коронавирусът е дошъл от Космоса заедно с метеор, избухнал над Китай през октомври 2019 г. Най-вероятно вирусът е навлязъл в стратосферните въздушни течения, циркулиращи около Земята и така се е „приземил“, съобщава Daily Mail.

Професор Уикрамасинг твърди, че коронавирусът се разпространява в атмосферата на планетата между 40-60 градуса северна ширина, тъй като именно на тази географска ширина са открити основните случаи на инфекция.

Професорът достига до това предположение, тъй като е привърженик на теорията за „панспермия“. Тази теория обяснява възникването и разпространението на живота във Вселената чрез комети, метеорити и космически прах. Уикрамасинг, който има индийски произход, е убеден, че човекът не е рожба на Земята, а на други места във Вселената и просто е „пристигнал“ на нашата планета.

Някои вирусолози не са съгласни с Чандра Уикрамасинг, тъй като COVID-19 прилича на други известни коронавируси. Това предполага, че той също е попаднал в човешкото тяло от животни, а не с метеорит.

Още от твърденията на британския професор и видео тук: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8104085/Scientist-claimed-coronavirus-came-SPACE-says-prevailing-winds-spreading-disease.html#v-392242844625094397