Кошмар на терена! Чорбаджийски дебютира с червен картон и загуба с 0:4 на Стяуа

Нелепото представяне за българския национал и бивш футболист на ЦСКА се състоя срещу Газ Метан

Спорт
12:43 - 26 Август 2019
1977
Кошмар на терена! Чорбаджийски дебютира с червен картон и загуба с 0:4 на Стяуа

По възможно най-идиотския и нелеп начин се състоя дебютът на Божидар Чорбаджийски в румънското първенство. Защитникът, който премина под наем в Стяуа от ЦСКА, си изкара червен картон при визитата на Газ Метан, а на всичкото отгоре стелистите загубиха и с 0:4.

Първото официално предупреждение в мача Чорбаджийски получи в 31-та минута, а четвърт час преди края видя за втори път жълтия цвят и трябваше да се прибере преждевременно под душовете.

След тази загуба Стяуа е на предпоследното 13-то място в подреждането, като зад него е единствено... другият гранд Динамо Букурещ, в който преди дни премина италианския халф на ЦСКА Диего Фабрини.

Двата тима се изправят един срещу друг в голямото дерби на Румъния на 5 октомври, но този път позициите им във временното класиране ще бъдат доста различни от традиционните, в които сме свикнали да ги виждаме.

Друг любопитен мач от мача Газ Метан - Стяуа е, че на пейката на столичани беше Адриан Попа, който миналия сезон за кратко игра в Лудогорец, а срещу тима от Букурещ застана бившият наставник на ЦСКА - Едуард Йорданеску, който е наставник на Газ Метан, чиято атака беше водена от друго познато име - бившият футболист на ЦСКА и Левски Серджиу Буш. В групата за мача беше и Нелуц Рошу, който бе съотборник с Буш в Левски, но той не влезе в игра.

За Стяуа, който сега се подвизава под името ФКСБ в Румъния, това беше пета поредна загуба в шампионата, в който стартира с победа 4:3 над гостуващия Херманщад и 0:0 при визитата си на Сепси (Сфънту Георге).

В класирането в местната Лига 1 начело е шампионът ЧФР Клуж със 17 точки, следван от Виторул, Газ Метан и Политехника (Яши) с по 15 точки.