Костя очаква нова сглобка след 9 юни

Оставката на Росен Желязков затвърди позорното съществуване на този парламент, отсъди шефът на "Възраждане"

Новини
12:22 - 25 Април 2024
2260
Костя очаква нова сглобка след 9 юни

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС отново да направят правителство след изборите на 9 юни. Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Костадин Костадинов даде пример, че бившата сглобка напомнила за себе си с процедурното предложение на депутата от ДПС Йордан Цонев, който поиска прекратяване на дебатите за оставката на Росен Желязков, а ПП-ДБ го подкрепили.

Костадинов обясни, че решението, което бе взето от Народното събрание с отстраняване на Росен Желязков, затвърди изключително позорното съществуване на сегашния парламент. Оставката на Росен Желязков трябвало да бъде поискана много по-рано заради системни нарушения, извършвани заедно с ПП-ДБ, посочи той.

Костадинов отчете, че по време на днешното заседание не присъства депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер. Той запита дали Лорер не е бил купен от ГЕРБ и ДПС и за кого играе? Днес за пореден път паднали много маски - съглашателство между партиите, но това, което си проличало било поведението на "Възраждане", които не подкрепили Желязков.

Според Костадин Костадинов България има нужда от създаване на българско, а не евроатлантическо правителство. "Възраждане" са готови да разговарят с всички партии след изборите, но техните принципи не се променяли - нямало да управляват с никого.