Ковачевски възхитен от пожарникаря Давид Гълъбов

Когато човек иска да помага, нищо не може да го спре, заяви македонският премиер

Новини
13:46 - 25 Януари 2022
1910
Ковачевски възхитен от пожарникаря Давид Гълъбов

"Благодаря за поканата и за честта и да видя това прекрасно събитие. Историята на Давид показва, че когато човек желае да помага, няма пред какво да се спре. Искам да му честитя, че е спасил 2 живота. Той е достоен българин! Той е толкова достоен и почитан и в Северна Македония. Сетих се за него през 2016 г. Той помагаше на моите съграждани, помагаше в големите пожари там. Благодари на всички пожарникари в последните пожари, които се случиха на територията на България.

Когато започна пандемията от коронавируса и Северна Македония имаше нужда от ваксини, на България намери начин да даде 50 хил. ваксини. Това показва, че когато сме заедно сме по-силни и можем в нашата и във вашата страна всички да живеем по-хубав живот."

Това каза на церемонията "Достойните Българи" министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, който връчи награда на пожарникаря Давид Гълъбов, влязъл през декември в огъня, за да спаси две бебета при голям пожар в жилищна сграда в Благоевград.

Ковачевски благодари на Давид от свое име и от името на всички свои съграждани.

"Давам тази награда на всички мои колеги, защото всички знаят, че сам пожарникар не може да направи нищо. Ние сме екип. Искам да пожелая на всички българи да бъдат благословени и да вярват в доброто", каза смелият пожарникар.