Коя е Цветелин а от листата на БСП ?

"Аз съм първо европейка, а не българка" взриви социалните мрежи и червения електорат

Политика
12:15 - 15 Април 2019
21381
Коя е Цветелина от листата на БСП?

Младата Цветелина Пенкова, която изненадващо стана трета в листата на БСП за евроизборите, се оказа възпитаничка на Централния европейски университет в Будапеща и магистър на Оксфорд и заклета либерално-дясна фенка. От снощи червени из страната са започнали подписки срещу 31-годишната хубавица заради нейно изказване отпреди година в кастинга за политици на шоумена Слави Трифонов, че се чувства: "Първо европейка, а не българка". Стотици са и коментарите на социалисти в социалните мрежи, че няма да гласуват за БСП на вота заради това изказване на Пенкова или че ако го направят, ще използват правото си на преференции и ще се опитат да я изтласкат на неизбираема позиция. 

Освен, че поставя европейските норми и права над българските, както самата тя твърди, от биографията й става ясно още, че е далеч по-навътре в капиталистическите идеи и корпоративни политики, отколкото с левите. Освен, че е работила в Кралската банка на Шотландия, а впоследствие се мести в малък инвестиционен фонд в Англия, тя е и един от учредителите на Клуб "Милениум" на експремиера Симеон Сакскобургготски.

"Чиста кариеристка, пърхала между различни корпорации и избягала от страната си с помощта на пребогатите си родители", коментират и на "Позитано" 20 апаратчици, учудени, че третото място в листата не е било отредено на някой от по-опитните червени политици или пък на някой от досегашните евродепутати като Георги Пирински или Момчил Неков.

В интервюто си пред Слави към формата "Има такъв народ" тя споделя още, че винаги е страдала и се е опасявала от разделението между леви и десни, сини и червени у нас. Явно след опита си да влезе в политиката първо като придворна на Сакскобургготски, впоследствие чрез Трифонов, сега най-накрая ще успее при това директно в Страсбург чрез Столетницата.