КПКОНПИ погнала депутатите от ДПС - Доган

Политика
13:45 - 26 Юли 2024
4449
КПКОНПИ погнала депутатите от ДПС - Доган

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров и групата около него алармираха, че Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество е започнала масирани проверки на народни представители от ДПС. Става дума за тези, които останаха извън парламентарната група на партията. 

"След вчерашните уволнения на областните управители, днес отново ставаме свидетели на поредна злоупотреба с власт, изразяваща се в безпрецедентен натиск върху народни представители", обяви Чакъров по време на брифинг в парламента.

Чакъров попита министъра на финансите имало ли е среща между КПКОНПИ, Министерството на финансите и Националната агенция за приходите, кой е инициатор на тази среща и по каква причина, са започнати тези проверки.

След като в сряда премиерът Главчев изненадващо освободи само след месец на поста им административните ръководители в Кърджали и Смолян, в четвъртък съдбата им последва и заместник-областният управител на Плевен, който се задържа на позицията едва 15 дни.

 "Тези действия на премиера Димитър Главчев оставят дълбоки съмнения в обществото доколко независим е служебният кабинет и кой диктува какви рокади да се правят", коментира Тимур Халилов.

"Очакваме тези събития да продължават. Искаме да призовем медиите и институциите в тези трудни за България политически времена, когато виждаме как с властта се злоупотребява за лични интереси и отмъщения, да не остават безмълвни, а да бъдат решителни, защото тези действия са ясен пример за това как личните интереси могат да застрашат стабилността и демократичните ценности в България", каза още Тимур Халилов.