Крадец обра дядо и похарчи парите за годеж и ремонт

Обирджията се познавал с възрастния мъж, тъй като му помагал срещу заплащане

Крими
15:03 - 15 Май 2020
5499
Крадец обра дядо и похарчи парите за годеж и ремонт

Районният съд в Крумовград призна за виновен 26-годишния Х. И. по обвиненията, че е обрал къщата на 79-годишен пенсионер в града, съобщава прокуратурата.

Младежът работел често за пострадалия, като през годините е носил дърва и е чистил стари железа от избата му, като в замяна е получавам суми между 10-50 лв. за услугата си. Сам признава, че често е и обядвал с човека, докато един ден внезапно не спрял да идва.

Оказва се, че в периода 13 март 2020 г. - 25 март 2020 г. е успял да разбере къде дядото държи ключа за шкафа, в който държи парите си. Именно тогава Х. И. влязъл в дома му и е присвоил сумата от €6 000.

Младежът, който живеел в близко село, започнал да буди подозрения у съседите си, след като изведнъж започнал да прави ремонт на къщата си, да оставя големи сметки в хранителния магазин и дори вдигнал годеж. По-късно е подаден сигнал в полицията, а органите на реда бързо разбрали, че парите не идват от роднина в чужбина, както твърдял Х. И.

В съда крадецът се признава за виновен и е осъден по бързата процедура на 1 година и 8 месеца “лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Парите така и не са възстановени на жертвата.