Край на латино сапунката: Икарди е в ПСЖ

Парижани взеха голмайстора на Интер под наем, могат да го купят за 70 млн. евро

По света
12:24 - 03 Септември 2019
2414
Край на латино сапунката: Икарди е в ПСЖ

Трансферната латино сапунка около голмайстора на Интер Мауро Икарди приключи в последния момент. Аржентинецът официално премина във френския шампион ПСЖ. Сделката бе завършена едва около час преди затварянето на трансферния прозорец във Франция. Икарди отива на „Парк де Пренс” под наем за един сезон, като след това имат опция да го закупят срещу 70 млн. евро.

Разбра се и една тънка подробност – нападателят първо е удължил договора си с Интер за още 1 година – до 2022 г. Новата му заплата е скочила до 8 млн. евро на сезон, която сега ще бъде изцяло поета от ПСЖ. При положение, че аржентинецът бъде откупен сумата ще удари 10 млн. евро.

Пазарлъците около Икарди се проточиха цяло лято, след като новият треньор Антонио Конте бе категорично решил, че няма да разчита на голмайстора. Драмите с аржентинеца започнаха, тъй като отказа да подпише нов договор. Оттам Икарди бе разжалван като капитан. Голяма заслуга за сагата има и неговата съпруга Уанда Нара, която е и негови личен мениджър.

Заради Икарди скандалната Уанда Нара заразя футболиста Макси Лопес, от когото има три деца

В разгара на лятото се очакваше мегасделка – размяна Икарди за Дибала с големия враг Ювентус, но в крайна сметка този план пропадна. След това Наполи се опита да привлече нападателя, но не успя. Така в последния ден се стигна до преговорите с ПСЖ, който удовлетвори всички претенции на футболиста и неговата половинка.

С трансфера на Икарди френският шампион се уреди с внушително нападение за този сезон. На „Парк де Пренс” остава голяма звезда Неймар, чийто очакван трансфер в Барселона така и не се случи. Наред с тях в атака са още считаният за талант №1 Килиан Мбапе, както и старите кучета Единсон Кавани и Анхел Ди Мария.