Край на мистерията! Ето го килъра в "Дяволското гърло"

През ключалката
22:59 - 23 Май 2019 (обновена)
29124
Край на мистерията! Ето го килъра в "Дяволското гърло"

Край на мистерията кой е хладнокръвният килър в сериала "Дяволското гърло", който с особена жестокост уби няколко души в Смолян. Това е героят на Христо Петков - Асен Чанов, който в сериала е брат на топ разследващия полицай Филип, изигран от Владимир Карамазов и осиновен син на местния влиятелен прокурор Димитър Чанов, в чийто образ се превъплъти именитият актьор Васил Банов. На финала Асен разстреля баща си Димитър и бе убит от брат си Филип.

Тази вечер бе излъчен последният 12-ти епизод на хитовата кримка по Нова телевизия. И с него дойде и дългоочакваната развръзка, която се чакаше от многобройните фенове на сериала още от  първия епизод.

Асен Чанов, който се оказа дете на български мюсюлмани, физически или морално убити по време на Възродителния процес у нас, убиваше и обезобразяваше жертвите си, за да отмъсти на хората, унищожили семейството му.

Имената на неговите родни родители са Сабри и Фатма. Баща му е убит от милиционерите по заповед на висшия комунистически партиец през 80-те в Смолянско Димитър Чанов, защото отказал да даде имота си на Чанов. По нареждане на прокурора майката на 2-годишния тогава Асен е пратена в лудница, а Димитър осиновява малкото момче и така придобива апетитния имот в Родопите.

Асен расте в семейството на Чанов, но е лишен от обич и топлота, а баща му го възпитава с милиционерски методи. Докато расте, осиновеното момче решава, че когато порасне ще накаже един по един всички, които са изтезавали и убили баща му и са пратили майка му в лудницата.

Постепенно историята се разплете, като накрая се оказа че всички жертви са свързани със събития от миналото, а ключът към тях е прокурор Чанов - някогашен участник в кървавите събития по насилственото преименуване на българските мюсюлмани и настоящ мераклия да влезе в сегашната политика като стане кмет на Смолян.


"30 години казвах татко на човека, който уби баща ми. 30 години чаках Господ да даде справедливост. И разбрах, че няма Господ", казва Асен Чанов на майка си, която лежи в лудница и малко след това я удушава, за да прекрати мъките й с думите: "Майко, прости ми, защото няма Господ, за да ми прости."  А след това отвлече "баща си" Димитър Чанов и го уби хладнокръвно именно в страховитата пещера Дяволското гърло, там откъдето започна разследването на всички убийства в сериала.

Преди да приключи с последния виновник, Асен събра семейството си в тяхната вила и разкри цялата истина, както и мотивите за възмездието. А след това се обърна към "баща си" с думите: “В ада има място само за мен и теб.”

Същевременно основните разследващи - полицаят от Смолян Филип Чанов и неговата сексапилна партньорка от София - агентката от ДАНС Мия Язова отидоха в бърлогата на убиеца и разбраха защо е убивал и изтръгвал органите на жертвите си. На една стена Асен бе закачил техните снимки, под които се мъдреха следните надписи: "Език, който доносничи", "Очи, които са свидетели", "Ръката, която е нанесла удара", "Блудницата, отнела разсъдъка." По този начин стана ясно защо Асен е изтръгнал езика на първата си жертва, извадил е очите на втората и е отрязал ръката на третата и е убил и четвъртата - любовницата на т.нар. си баща - психиатърката Дениз Рамаданова. Именно тя е вкарала истинската майка на Асен в лудницата, тъпчейки я с опиати и превръщайки я в жив труп.

"Виновните трябва да бъдат наказани", изрече героят на Христо Петков, преди да разстреля прокурора осиновител и докато бе на мушката на брат си Филип и на агентката на ДАНС Мия Язова.