Край на предаването на изборните протоколи в "Арена Армеец"

Това стана след 20 часа обработване на книжата от вота

Топ
08:04 - 29 Октомври 2019
3482
Край на предаването на изборните протоколи в "Арена Армеец"

В зала "Арена Армеец" вече са предадени всички изборни протоколи от Секционните избирателни комисии на територията на София, съобщи Би Ти Ви, позовавайки се на Общинската избирателна комисия. Това стана след 20 часа обработване и предаване на изборните книжа.

Процесът по предаването на изборните документи се оказа бавен, въпреки обучението на хората ангажирани с вота. По думите на Катерина Милева от СИК имало много грешки в протоколите, защото всичко било усложнено и това не било в интерес на комисиите.

"Грешките са страшно много, почти всяка секция има поне един грешен протокол, присъстваха доста членове на обучението, не мога да си обясня на какво се дължи това нещо", коментира Полина Витанова, председател на Общинската избирателна комисия - София.

Други се оплакаха от липсата на транспорт, за да се приберат до домовете си, като тези членове на комисии от район Сердика.

Припомняме, че на сутринта двама души в залата припаднаха, линейки ги откараха в болница. Състоянието им е стабилно. Полицай също се е почувствал зле, но поискал да остане на работното си място.

Напрежението в "Арена Армеец" ескалира и след като Волен Сидеров пожела да влезе в залата, за да се убеди в прозрачността на процедурите вътре. От Общинската избирателна комисия обаче обявиха, че правилата не позволяват Сидеров да влезе вътре. А полицията го спря.